Βρετανία: Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά νησιά για «πράσινη λίστα»


Τα ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους προορισμούς οι οποίοι είναι πιο πιθανό να βρεθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας, σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της Βritish Airways στο κομμάτι της στρατηγικής, Robert Boyle και τον επικεφαλής της PC Agency, Paul Charles, οι οποίοι προέβλεψαν με ακρίβεια τις «πράσινες» χώρες πριν την ανακοίνωσή τους κατά τις πρώτες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ελληνικά νησιά, καθώς και τα Κανάρια, η Μάλτα, τα Μπαρμέιντος και η Τζαμάικα, θα είναι ανάμεσα σε ένα μικρό αριθμό νησιωτικών προορισμών της Μεσογείου, του Ατλαντικού και της Καραϊβικής οι οποίοι θα μπουν στην πράσινη λίστα κατά τις επόμενες ανακοινώσεις της Βρετανίας.

Αυτό θα αφήσει τους Βρετανούς ταξιδιώτες που ευελπιστούν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η ενδοχώρα της Ισπανίας, να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο καραντίνας μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα, καθώς οι προορισμοί αυτοί αναμένεται να παραμείνουν την πορτοκαλί λίστα.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι τα στατιστικά στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στις χώρες αυτές είναι πολύ υψηλά προκειμένου να θεωρηθούν ασφαλείς για ταξίδια.

Για παράδειγμα, ο ρυθμός κρουσμάτων 7 ημερών στην Ισπανία βρίσκεται στο 299 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 28 που είναι στο Ην. Βασίλειο. Στη Γαλλία, ο ρυθμός ανέρχεται σε 102 και στην Ιταλία σε 45 ανά 100.000 κατοίκους. Η ταχύτητα των εμβολιασμών έχει αυξηθεί στην Ευρώπη όμως τα κράτη συνεχίζουν να παρουσιάζουν καθυστερήσεις έναντι του στόχου του Ην. Βασιλείου. Το 42% του πληθυσμού της Ισπανίας έχει λάβει την πρώτη δόση, όπως και το 43% της Γαλλίας και το 41% της Ιταλίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια