Ο ΟΕΕ Δωδεκανήσου ζητά την λήψη μέτρων για την επιδότηση εργασίας στα εποχικά ξενοδοχεία


Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης, ζητά την λήψη μέτρων για την επιδότηση εργασίας στα εποχικά ξενοδοχεία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζωγραφίδης προτείνει:

Την υπαγωγή σε αναστολή όλων των εργαζομένων υποχρεωτικής επαναπρόσληψης των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από 25 Μαΐου 2021 (ημερομηνία υποχρεωτικής επαναπρόσληψης της ΣΣΕ ξεν/λων Ρόδου) έως 30 Σεπτεμβρίου 2021, όπως ακριβώς είχε προβληθεί πέρσι με το άρθ. 32 του Ν. 4690/20.

Την υπαγωγή των εργαζομένων υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ανεξάρτητα της ημερομηνίας πρόσληψής τους και με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη μείωσης 20% των ακαθαρίστων εσόδων μεταξύ των ετών 2019 και 2020 στις εργοδότριες εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αποζημίωση των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, με το ποσό της αποζημίωσης αδείας και του επιδόματος αδείας των εργαζομένων υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, για το διάστημα που αυτοί θα τελούν σε αναστολή από τους εργοδότες τους.

Την συνέχιση και για το φετινό Γ’ τριμήνου της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών στον τριτογενή τομέα, με τους ίδιους όρους που προβλεπόταν πέρσι  από το άρθρο 123 παρ. 1 του Ν.4714/20.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια