Τα επόμενα βήματα – Ποιοί ανεβάζουν ρολά


Με τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και την εκστρατεία του εμβολιασμού να διευρύνεται, συνεχίζεται το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας, βάσει και του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Μετά τα θερινά σινεμά, που άνοιξαν τις πύλες τους την Παρασκευή, σειρά παίρνουν αύριο τα καταστήματα OΠΑΠ, ενώ από τις 28 Μαΐου θα επιτρέπονται οι συναυλίες, μόνο σε ανοιχτούς χώρους

Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα ανοίξουν εκ νέου και τα γυμναστήρια. Το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν επίσης οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Self-test

Αυτή αύριο, Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων δύο self tests για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ο εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα για δύο κιτ αυτοελέγχου, ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Η διενέργεια των ατομικών τεστ συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της «Εργάνης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια