ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

To Ε.Κ. Ρόδου απαντά σε ερωτήσεις που απασχολούν εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό για αυτό το καλοκαίρι:


1) Εποχικά εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία, μπαίνουν σε αναστολή; 

Εφόσον θα επαναπροσληφθούν ο εργοδότης έχει το δικαίωμα  να τους θέσει σε αναστολή σύμβασης εργασίας και αυτοί να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.  

2)Τι γίνεται εάν οι εποχικοί που ενώ έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης τελικά δεν επαναπροσληφθούν; 

Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα μπορούν να κάνουν μονομερώς δηλώσεις έτσι ώστε να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

3)Και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, τι προβλέπεται για τους εποχικούς του τουρισμού;

Οι εργοδότες θα μπορούν τους εποχικά εργαζομένους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο να τους θέσουν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και έτσι να εξασφαλίσουν την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

 4)Και όσοι εποχικά εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από τη ρήτρα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, τι κάνουν;

Θα μπορούν να ενταχθούν από την 1η Ιουνίου και έως έξι μήνες στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας που εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη αλλά και επιδότηση του καθαρού μισθού του εργαζόμενου με 200€ το μήνα.    

5)Υπάρχει πρόβλεψη για τους ξεναγούς και τους τουριστικούς συνοδούς;

Ναι! Μπορούν να πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο κάνοντας μονομερώς δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία γι' αυτές τις αιτήσεις αλλά και οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τις αιτήσεις των άλλων κατηγοριών, θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια