Ν.Σαντορινιός: «Δεν εγγυάται η επιβίωση των ανθρώπων του Τουρισμού»


Κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, η οποία και βασίζεται σε σχετική επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,  σχετικά με τα άμεσα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για τη στήριξη των εποχικά εργαζομένων και επιχειρήσεων. 

Αναλυτικά όσα δηλώνει:

Σημειώνοντας ότι, παρά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η ανάγκη διεύρυνσης του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων των κλάδων του Τουρισμού, είναι επιτακτική. 

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ όσο και οι θεσμικοί φορείς, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην συνέχιση (από 25 Μαΐου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2021), ανεξάρτητα από την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, της μέχρι τώρα κρατικής στήριξης για το καθεστώς αναστολής των εργαζομένων υποχρεωτικής επαναπρόσληψης των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και της συνέχισης και για το Γ’ τρίμηνο της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών στον τριτογενή τομέα. Επίσης, ζητείται η επιδότηση, μέσω κρατικού προϋπολογισμού των ποσών αποζημίωσης αδείας και επιδόματος αδείας των εργαζομένων υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, για το διάστημα που αυτοί θα τελούν σε αναστολή από τους εργοδότες τους.

 Τέλος τόνισα, ότι οι εποχικά εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις του κλάδου οφείλουν να έχουν στο πλευρό τους πολιτικές που θα δημιουργούν ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, ειδικά των νησιών. Το άνοιγμα του Τουρισμού, που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, και πάλι, με επικοινωνιακά βεγγαλικά αλλά χωρίς σχέδιο, δεν εγγυάται την επιβίωση των ανθρώπων του Τουρισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια