Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για το αφορολόγητο σε μικρές επιχειρήσεις


Να θεσπιστεί και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, αλλά και στους άλλους κλάδους το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης από τα προγράμματα των Περιφερειών, σε αυτή τη συγκυρία, ζητά με παρέμβασή του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι υπάρχουν προγράμματα που οι δικαιούχοι αναμένουν να λάβουν οικονομική ενίσχυση όπως π.χ. το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19, αλλά και ανάλογο πρόγραμμα ενίσχυσης που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Στα προγράμματα, όμως, των Περιφερειών δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να ισχύσει ό, τι ακριβώς ισχύει και για τις επιχειρήσεις εστίασης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, μέσα στον Απρίλιο, κατέθεσε τροπολογία με την οποία θεσπίστηκε το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης, για την προμήθεια πρώτων υλών και για την παροχή ρευστότητας στην προσπάθεια επανεκκίνησής τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια