Μεγάλο το ενδιαφέρον εμβολιασμού στην Ρόδο


Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στη Ρόδο, όμως, οι ρυθμοί για την ώρα εξακολουθούν να είναι χαμηλοί. Αναμένεται, ωστόσο, να αυξηθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα, καθώς στο Νοσοκομείο θα λειτουργήσουν συνολικά 6 εμβολιαστικές γραμμές.

Από νωρίς το πρωί, οπότε άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού, αλλά δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Η πλατφόρμα εμφανίζει αυτή τη στιγμή 3 εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο, ένα στο Κέντρο Υγείας Ρόδου και ένα στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, αλλά πουθενά δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Ουσιαστικά όμως στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει θα λειτουργήσουν (στον χώρο του αμφιθέατρου) 4 εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer και από μία με το AstraZeneca και το Johnson.

Η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων κατέστη δυνατή χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου, με τη συνδρομή άλλων φορέων. «Αντιμετωπίσαμε το θέμα εκ των ενόντων με το προσωπικό μας, καθώς και με τη βοήθεια που πήραμε από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου. Επίσης θα συνδράμει ο Ερυθρός Σταυρός», δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Προφανώς θα ξεμπλοκάρουν τα ραντεβού μέσα στις επόμενες μέρες», δήλωσε, εξάλλου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Στέλιος Καραταπάνης, τονίζοντας ότι ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα είναι να εμβολιάζονται περί τα 800 άτομα ημερησίως.

 Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια