Στην Χάλκη ο Carsten Rasmussen


Το νησί της Χάλκης είχε την χαρά, να υποδεχθεί τον κ. Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος - Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην αρμοδιότητα του κ. Rasmussen είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής.

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο προγραμματισμού, οικονομικής και τοπικής ανάπτυξης κ. Βασίλη Ρουσσάκη πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας κατά την οποία ενημέρωσαν τον κ. Rasmussen για όσες ενέργειες έχουν γίνει σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς του νησιού, για όσα έργα πραγματοποιούνται, για τα προγράμματα στα οποία έχει ενταχθεί το νησί της Χάλκης, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μικρά ελληνικά νησιά στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικων προγραμμάτων και για το όραμα και την υλοποίηση του Project της Χάλκης.   

Ο κ. Rasmussen από την μεριά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για όλα εκείνα τα οποία γίνονται σε ενα μικρό τόπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , την προτροπή και την υποστήριξη του για το νησί της Χάλκης το οποίο αποτελεί ένα από τους πρώτους προορισμούς στην λίστα των επιλογών του εδώ και αρκετά χρόνια και για το οποίο τρέφει ένα ιδιαίτερο θαυμασμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια