Έντονες αντιδράσεις για το «I LOVE KOS»


Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία προκαλεί η τοποθέτηση της κατασκευής από πλεξιγκλάς και μέταλλο φωτιζόμενης, με το “I love Kos”, μπροστά από το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου. 

Κάτοικοι και συλλογικότητες μιλούν για “κακή αντιγραφή ξενόφερτων μηνυμάτων που προσβάλλουν την αισθητική της περιοχής”.

Η κατασκευή αποτελεί πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η διοίκηση του οποίου υποστηρίζει ότι “σκοπός είναι να επικοινωνήσει αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ιδιαίτερα στους χρήστες του διαδικτύου και στη νεολαία”.

Ο αρχιτέκτονας Ηλίας Καματερός, χαρακτηρίζει τη παρέμβαση “ορισμό του κιτς”, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις, θα έπρεπε να αποφασίζονται με την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

“Δε χρειαζόμαστε πλαστικά λουλούδια και κακές αντιγραφές, όταν έχουμε μνημεία, τοπόσημα και φυσικές ομορφιές. Χρειαζόμαστε έργα τέχνης και αισθητικές παρεμβάσεις που θα τα αναδεικνύουν όλα αυτά με σεβασμό”, υπογραμμίζει ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “το πέρασμα από το ξεχωριστής ομορφιάς λιμάνι δεν είναι πια μια ευχάριστη βόλτα”.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια