Γιατί το Instagram αφαιρεί τα Likes ;


Χρήστες του Instagam έλαβαν την ειδοποίηση πως μπορούν να κρύβουν τα «like» στις δημοσιεύσεις τους, αλλά και να επιλέξουν να μην βλέπουν τις αντιδράσεις «μου αρέσει» σε αναρτήσεις τρίτων.

Η Facebook ενσωμάτωσε αυτή τη νέα ρύθμιση στη δημοφιλή πλατφόρμα για την ανάρτηση φωτογραφιών, καθώς τα like και οι καρδιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή αρνητικών συναισθημάτων, αφού πρόκειται για έναν ύπουλο τρόπο «μέτρησης» της δημοτικότητας του καθενός στα social media. 

Μάλιστα, πριν από περίπου έναν μήνα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε δοκιμαστικά, δίνοντας την επιλογή σε -τυχαία επιλεγμένους- χρήστες του Instagram, να κρύβουν τον αριθμό των θετικών αντιδράσεων που λαμβάνουν. 

Τα σχόλια θα εξακολουθούν να είναι ορατά, είχε επισημάνει ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων. Απλώς δεν θα φαίνονται τα «μου αρέσει».  

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά, που οι χρήστες του Instagram δεν θα βλέπουν τα «like» κάτω από φωτογραφικά στιγμιότυπα. Πριν από δύο χρόνια και χωρίς τη δυνατότητα επιλογής, το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε λανσάρει το «μέτρο» ως υποχρεωτικό. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μία μερίδα, κυρίως από influencers. «Μερικοί άνθρωποι βρήκαν τη ρύθμιση ευργετική, όμως άλλοι ήθελαν να μπορούν να παρακολουθούν τί είναι δημοφιλές» είχε σχολιάσει η εταιρεία. 

Στο προηγούμενο διάστημα η Facebook είχε επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. Πλέον, σύμφωνα με την ίδια, είναι σε θέση να σχεδιάσει εκ νέου τη δυνατότητα απόκρυψης των «μου αρέσει», έχοντας μελετήσει τα σχόλια από την προηγούμενη δοκιμή.

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια