Εξαίρεση ζητούν οι Μελισσοκόμοι Καλύμνου εν καιρώ Lockdown


Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟΥ ΜΕΛΙΟΥ “ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ” με επιστολή του που στέλνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά την εξαίρεση των μελισσοκόμων από τη γενική απαγόρευση εξόδου από το νησί είτε την αποζημίωσή τους.

Παραθέτουμε την επιστολή στην οποία και εκθέτουν τους λόγους για την εξαίρεση τους.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΦ. ΕΝ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

«ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ»

Αρ. Πρωτ: 596

Κάλυμνος, 9-5-2021

85 200 Κάλυμνος

Τηλ: 6981820703, 22430 59059, 6979163806

ΠΡΟΣ: 1)-Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

2)-ΥΠΑΑΤ, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας, Διεύθυνση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών

ΚΟΙΝ: 1)-Δήμο Καλυμνίων, γραφείο Δημάρχου

2)-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Επαρχείο ΠΕ Καλύμνου, γραφείο Επάρχου ΠΕ Καλύμνου

Θέμα: «Εξαίρεση μελισσοκόμων από τη γενική απαγόρευση εξόδου από το νησί είτε αποζημίωσή τους»

Όπως γνωρίζουν ή εύκολα μπορούν να διασταυρώσουν και επιβεβαιώσουν οι Τοπικές Αρχές του νησιού μας:

1) Την εποχή αυτήν τα μελίσσια της περιοχής ευρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους εν όψει της μοναδικής μελιττοφορίας του έτους, που είναι η ανθοφορία του θυμαριού.

2) Τα περισσότερα μελίσσια των μελισσοκόμων-κατοίκων Καλύμνου, ευρίσκονται σε άλλα νησιά για το κρίσιμο αυτό στάδιο και απαιτούν δύο επισκέψεις εβδομαδιαίως για διάφορες εργασίες.

3) Μέχρι τις 20 Μαΐου περίπου που ξεκινάει η ανθοφορία θυμαριού στην Κάλυμνο, θα πρέπει τα μελίσσια που είναι κατάλληλα για παραγωγή μελιού, να έχουν επιστρέψει στην Κάλυμνο.

4) Ομοίως θα επιθυμούν τη μεταφορά μελισσιών τους στην Κάλυμνο για το θυμάρι και μελισσοκόμοι από άλλα νησιά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Λόγω των παραπάνω και προκειμένου να μη χαθεί η χρονιά κατά το κοινώς λεγόμενο, αιτούμεθα:

Α)-Εξαίρεση των μελισσοκόμων Καλύμνου από τη γενική απαγόρευση εξόδου από το νησί που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται στο νησί από την Τετάρτη του Πάσχα 05-05-2021, είτε

Β)-Αποζημίωση των μελισσοκόμων για τη χαμένη εσοδεία και την απώλεια ζωικού κεφαλαίου, που θα προκύψουν σίγουρα κατά το έτος 2021 εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι να επισκέπτονται τα μελίσσια τους και να εργάζονται με αυτά, πόσω μάλλον εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι να τα μεταφέρουν εγκαίρως στην Κάλυμνο κατά την έναρξη της ανθοφορίας του θυμαριού.

Στη διάθεσή σας, Για το ΔΣ, ο Πρόεδρος Ιωάννης Γαβαλάς

ΥΓ: Την παρούσα προσυπογράφουν και οι αγρότες από το Βαθύ Καλύμνου. (Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν υπάρχει χρόνος και δυνατότητα για τοποθέτηση των υπογραφών και σφραγίδος. Εάν απαιτηθεί, από αύριο θα είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι περαιτέρω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια