Με το ίδιο self test στα σχολεία και τα φροντιστήρια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου


Μέχρι αύριο, Τετάρτη, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self tests των επόμενων ημερών, μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, δήλωσε οτι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν μέχρι και την Τετάρτη να πάρουν δυο self tests, ένα για την Πέμπτη και ένα για την προσεχή Δευτέρα.

Παράλληλα έδωσε διευκρινήσεις για τα self test με τα οποία θα μπορούν να πηγαίνουν οι μαθητές της Γ Λυκείου τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο αναφέροντας οτι οι μαθητές θα πηγαίνουν στο φροντιστήριο με το ίδιο αρνητικό self test που πήγαν στο σχολείο.

«Με το ίδιο self test που θα έχουν στη τσάντα τους θα το δείχνουν και στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν» προσέθεσε.

Κρούσματα στα σχολεία

Ερωτηθείσα για το τί έχουν δείξει μέχρι σήμερα τα self tests, η κυρία Μακρή τόνισε ότι τη συνολική και έγκυρη εικόνα θα τη δώσει ο ΕΟΔΥ, όμως παρατήρησε ότι στο σύνολο του 1,5 εκατ. μαθητών που επέστρεψαν στις τάξεις, το ποσοστό των 3.000 κρουσμάτων είναι ελάχιστο.

«Και όταν άνοιξαν για δια ζώσης μαθήματα τα λύκεια, είχαμε 600 περιστατικά. Οι επιστήμονες είχαν πει ότι υπήρχε περιθώριο μόλυνσης έως και 8.500 πολιτών από αυτά τα κρούσματα. Με τα self tests προστατεύεται η εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά η δημόσια υγεία. Οι θετικοί δεν συμμετέχουν στα μαθήματα» προσέθεσε η υφυπουργός.

Καταλήγοντας, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε ότι σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα στις μονάδες «υπάρχει σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Ο διευθυντής, βάσει των οδηγιών, θα αποφασίσει αν θα κλείσει ένα τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο».


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια