Ιστορική απόφαση στο ποδόσφαιρο: Οριστική η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ από την UEFA


Η επιτροπή διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/05), πήρε, τελικά, την απόφαση να αποσύρει τον συγκεκριμένο κανονισμό στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης.

Ο κύβος... ερρίφθη και η UEFA καταργεί, τελικά, οριστικά έναν εκ των παλαιότερων κανονισμών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ παιχνίδια , που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ απ’ την αγωνιστική περίοδο 1970/1971, όπως είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες. 

Συγκεκριμένα, η επιτροπή διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/05) πήρε την απόφαση να αποσύρει τον συγκεκριμένο κανονισμό στο ποδόσφαιρο της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το μόνο που απομένει πλέον για να «ακυρωθεί»… και τυπικά το εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις, είναι η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Υπέρ του Final 4 στο Champions League ο Τσέφεριν

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, δήλωσε την Παρασκευή (28/05) ότι δεν είναι αντίθετος με τη δημιουργία ενός Final 4 για το Champions League, καθώς θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα και σημαντικό ενθουσιασμό για μια ολόκληρη εβδομάδα κάθε χρόνο.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον περασμένο μήνα έκανε κάποιες αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, εγκρίνοντας μια νέα μορφή από τη σεζόν 2024/2025 με 36 ομάδες, έτοιμες να παίξουν τέσσερις επιπλέον αγώνες σε σύγκριση με την τρέχουσα μορφή. Η τελική φάση, πάντως, παραμένει νοκ-άουτ από τον γύρο των «16» και μετά, με τον τελικό να διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη.

«Είμαι υπέρ ενός "Final 4" στο Champions League. Θα μπορούσε να είναι υπέροχο και αποτελεσματικό όσον αφορά τα έσοδα, αν γίνει σωστά. Αλλά όλοι πρέπει να εκφράσουν την άποψή τους», δήλωσε ο Τσέφεριν στη γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» και προσθέτει: «Το συζητάμε, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Μας άρεσε το περυσινό «Final 8» στην Πορτογαλία».

Λόγω της διακοπής του ποδοσφαίρου για μήνες, μέσα στο 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η UEFA έπρεπε να επαναπρογραμματίσει τη διοργάνωση και να προγραμματίσει την τελική φάση στην Πορτογαλία. Αλλά το "Final 8" είναι πάνω από δύο εβδομάδες και αυτό είναι πάρα πολύ. Για ένα "Final 4", μετά το 2024, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα", πρόσθεσε ο Σλοβένος παράγοντας.

«Από τη μία πλευρά, μπορεί να είναι ένα φανταστικό γεγονός με μια εβδομάδα ποδοσφαίρου που θα συμπληρώνεται από άλλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες. Αλλά χάνουμε αγώνες, ειδικά στο σπίτι, για τους συλλόγους», δήλωσε ο Τσέφεριν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια