Σωματιο Ξενο/λων Ροδου:«Ή ξυπνάμε ή Πεινάμε - Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 »


Μπορεί η σεζόν να έχει ξεκινήσει και ο Τουρισμός να έχει επαναλειτουργήσει σε κάποιο ποσοστό, όμως τα πράγματα δεν κυλούν όπως ελπίζαμε. Φτάσαμε αρχές Ιουνίου με την πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων να είναι κλειστές, τους περισσότερους συναδέλφους να μην εργάζονται και, στην καλύτερη περίπτωση, τελευταίο εισόδημα τους αποτέλεσε η ανεργία Απριλίου. Δυο μήνες χωρίς εισόδημα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει ανοίξει την πλατφόρμα των μονομερών αναστολών αλλά δεν έχει περάσει ακόμα την σχετική τροπολογία, ενώ την ίδια ώρα δίνει εξωφρενικά ποσά ως επιστρεπτέα προκαταβολή στους ξενοδόχους. Σύμφωνα με τα σχέδια τους η τροπολογία θα ψηφιστεί 18-20 Ιουνίου και ένας θεός ξέρει ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα και ποτέ εν τέλη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, γι’ αυτό το Σωματείο μας στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΣΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και καλεί όλους του συνάδελφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΡ στις 11:00 πμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα.

Απεργούμε – Διαδηλώνουμε - Διαμαρτυρόμαστε

· Για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή δηλώσεων μονομερών αναστολών το συντομότερο.

· Για την κοροϊδία με τα ένσημα των μονομερών αναστολών Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020 που ακόμα δεν έχουν φανεί πάρα τις υποσχέσεις από τα Υπουργεία εδώ και μήνες.

· Για το Εργασιακό Νομοσχέδιο που σκοπεύουν να περάσουν και καταργεί:

a. Το 8ωρο ενώ προωθεί το 10ωρο

b. Το δικαίωμα μας στην απεργία

c. Την Κυριακάτικη αργία

d. Τις ΣΣΕ (εν ολίγης) ενώ προωθεί τις ατομικές συμβάσεις

e. Τον Ν.1264 που στην ουσία επιτίθεται στα συνδικάτα

Ή ΞΥΠΝΑΜΕ Ή ΠΕΙΝΆΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 11:00 πμ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΡ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια