Εργασιακό νομοσχέδιο: Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου από ΑΔΕΔΥ, ναυτεργάτες, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ


Νέες κινητοποιήσεις από σωματεία και συλλογικότητες την ημέρα που θα ψηφιστεί από την Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο

Νέα απεργία και στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά, σωματεία, σύλλογοι αλλά και συνδικάτα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο, απαιτώντας παράλληλα την απόσυρσή του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για το απεργιακό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τη μέρα ψήφισής του, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με παλλαϊκό συλλαλητήριο, ώρα 16:00 μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου στο συλλαλητήριο κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Στάση εργασίας την ίδια ημέρα και για τον ίδιο λόγο, από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη οκτώ ναυτεργατικά σωματεία.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί από το ΠΑΜΕ το οποίο ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στις πέντε το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, τα εργατικά σωματεία καλούν σε απεργία και διοργανώνουν συλλαλητήρια στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ.

Παράλληλα ανοιχτή επιστολή προς το ΕΚΑ απέστειλε η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ σημειώνοντας ότι «αναντίστοιχη με την μέχρι τώρα στάση και το περιεχόμενο του κατάπτυστου νομοσχεδίου της Ν.Δ. η απόφαση του Ε.Κ.Α.

Καλούμε το Προεδρείο του να συγκαλέσει ολομέλεια της Διοίκησης προκειμένου να αλλάξει την ΛΑΘΕΜΕΝΗ απόφασή του.

Αποφεύγοντας αυτή την ώρα οποιαδήποτε άλλη κρίση επειδή ο αγώνας μας να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο είναι σε εξέλιξη,

Επισημαίνοντας ότι όταν δεν θέλεις να περάσει ένα νομοσχέδιο δεν εξαντλείσαι σε μια ντουφεκιά στον αέρα ως πυροτέχνημα αλλά εντείνεις και κλιμακώνεις τον αγώνα.

Επισημαίνοντας πως όταν από μια 24ωρη απεργία πας σε 3ωρη στάση, αυτό δεν λέγεται κλιμάκωση αλλά αποκλιμάκωση.

Επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν δείχνεις σοβαρότητα και απογοητεύεις τον κόσμο που συμμετείχε στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Επισημαίνοντας ότι είναι υποκρισία πριν από δύο ημέρες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης να ωρύεσαι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο μας στη συνέχεια να αποκλιμακώνεις τον αγώνα».


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια