Χωρίς μάσκες στα γυμναστήρια οι πλήρως εμβολιασμένοι-Οι αποφάσεις για τον τουρισμό πανηγύρια, λούνα παρκ και υπαίθριοι παιδότοποι


Πανηγύρια, λούνα παρκ και υπαίθριοι παιδότοποι μπαίνουν ξανά στην... κανονικότητα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την επαναλειτουργία μιας σειράς επαγγελματικών δραστηριοτήτων από μεθαύριο Σάββατο, 19 Ιουνίου ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Συγκεκριμένα από το Σάββατο μπορούν να επαναλειτουργήσουν και πάλι τα εμποροπανηγύρια, τα λούνα παρκ και οι υπαίθριοι παιδότοποι.

Ειδικότερα σε θέματα της που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υφυπουργείου Αθλητισμού τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης της επιτροπής από 19 Ιουνίου:

Η λειτουργία των καταστημάτων με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (από 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)

το άνοιγμα των παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους

το άνοιγμα των Λούνα Πάρκ

Οι αποφάσεις για τον τουρισμό

Σε θέματα που αφορούν το υπουργείο Τουρισμού, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις «πράσινες» χώρες.

Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.

Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις "πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (σ.σ.: με τα αναγνωρισμένα –από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.o.κ) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο τεστ και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Κλειστοί κινηματογράφοι

Oι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση μια πιθανής ιχνηλάτησης. Για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων υπάρχει και για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA στους χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια