Επιδοτήσεις πάνω από 22.000 ευρώ για την αντικατάσταση των ταξί με ηλεκτρικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως, το ίδιο λοιπόν ισχύει και στη χώρα μας, η οποία προετοιμάζει περισσότερες πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό μέσω συνέντευξης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα στην «Καθημερινή», το επόμενο διάστημα αναμένεται μία νέα ενέργεια από την κυβέρνηση που θα αφορά τους οδηγούς των ταξί.

Όπως λοιπόν ανέφερε το στέλεχος της κυβέρνησης μέσω χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 2.000 ταξί με ηλεκτρικά. Οι ιδιοκτήτες θα επιδοτούνται με 22.500 ευρώ για την απόσυρση του οχήματος, για την επιδότηση των οποίων θα υπάρξουν κριτήρια όπως για παράδειγμα η παλαιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν αναφέρθηκαν, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί προσεχώς. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η επιδότηση των 22.500 ευρώ που προανήγγειλε η κυβέρνηση είναι υπερδιπλάσια από αυτή που προσφέρεται σε όλους τους οδηγούς ταξί που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το όχημά τους μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που τρέχει από το 2020.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το προαναφερόμενο πρόγραμμα, για Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης και συγκεκριμένα Ταξί (ένα όχημα), ισχύει bonus έως 10.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο (επιδότηση έως 8.000 ευρώ)

επιδότηση 25% της αξίας για Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 50.000 ευρώ

1.000 ευρώ επιπλέον για Πολύτεκνους & ΑΜΕΑ

Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο με ρύπους κάτω από 50 γρ./χλμ. (επιδότηση έως 5.500 ευρώ)

επιδότηση 15% της αξίας για Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 50.000 ευρώ

1.000 ευρώ επιπλέον για Πολύτεκνους & ΑΜΕΑ

Και στις 2 περιπτώσεις 2.500 έξτρα έκπτωση από την υποχρεωτική απόσυρση του παλιού οχήματος με ημερομηνία ταξινόμησης την 1/1/2013 και πίσω.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια