Εγκρίθηκε η εγκατάσταση 60 «έξυπνων στάσεων» στην Ρόδο


Το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση και λειτουργία 60 τουλάχιστον «έξυπνων στάσεων» της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» στο νησί της Ρόδου, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε.

 Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο νησί της Ρόδου που θα αναβαθμίσει τις δημοτικές μας συγκοινωνίες και το οποίο θα αγγίξει τα 235.000 ευρώ. 85.000 ευρώ από το ποσό αυτό, θα διατεθούν από τους πόρους του Δήμου της Ρόδου και θα αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, τη μεταφορά και τοποθέτηση στάσεων στο νησί μας.

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των  60 «έξυπνων στάσεων» αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» και δημοτικό σύμβουλο Ρόδου  κ. Δημήτρη Τσίκκη. Συγκεκριμένα,  θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νέων στεγάστρων σε ισάριθμες στάσεις λεωφορείων εντός της πόλεως Ρόδου και στον οδικό άξονα Ρόδου-Αεροδρομίου.

Οι «έξυπνες στάσεις» πέραν της προστασίας από τον ήλιο και την βροχή θα παρέχουν προς το επιβατικό κοινό πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων. Το σύστημα της τηλεματικής που θα εγκατασταθεί, θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον χρόνο αναμονής τους στη στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για τον προορισμό τους. Οι ψηφιακές πλατφόρμες που θα τοποθετηθούν θα είναι ενημερωμένες ανά πάσα στιγμή και θα ενημερώνουν με ακρίβεια τους επιβάτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια