Η Ολλανδία «απελευθερώνει» τα ταξίδια προς την Ελλάδα


Μια ημέρα πριν από τη χρήση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού την Πέμπτη (01/07), η Ολλανδία αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές συστάσεις για ταξίδια εντός της ΕΕ, ταξινομώντας πλέον στο «κίτρινο» την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Δανία, τη Λετονία και τη Σουηδία.

Καταργείται τόσο η καραντίνα, όσο και η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού PCR test κατά την επιστροφή των Ολλανδών ταξιδιωτών στη χώρα τους από την Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (30/06).

Μια ημέρα πριν από τη χρήση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού την Πέμπτη (01/07), η Ολλανδία αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές συστάσεις για ταξίδια εντός της ΕΕ, ταξινομώντας πλέον στο «κίτρινο» την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Δανία, τη Λετονία και τη Σουηδία. Αυτό ανέφερε σε ρεπορτάζ της η «ΕΡΤ».

Μετά από αυτή την αναγγελία χιλιάδες άνθρωποι που είχαν κάνει την πρώτη εμβολιαστική δόση προσπαθούν τώρα να κλείσουν ραντεβού για τον δεύτερο εμβολιασμό ή το δωρεάν τεστ κορονοϊού που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ώστε να φύγουν διακοπές.

Η ολλανδική κυβέρνηση προτρέπει, ωστόσο, όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό να κάνουν ένα εθελοντικό τεστ κατά την επιστροφή τους, μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί στη χώρα από ταξιδιώτες που πήγαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Η ηπειρωτική Ισπανία παραμένει ζώνη υψηλής επικινδυνότητας και συνίσταται η αποφυγή ταξιδιών εκτός από τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια. Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει επίσης στο πορτοκαλί. 


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια