Ιδρύεται νέο γυμνάσιο στην Κω


Η ίδρυση νέου γυμνασίου στην Κω, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, είναι πλέον πραγματικότητα.

Πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο Κω, η ίδρυση του οποίου είχε κατατεθεί ως πρόταση από το Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας πριν από 3 μήνες, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αλλά και σε συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η αρμόδια Υφυπουργός για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Ζέτα Μακρή επικοινώνησε χθες με τον κ. Κόνσολα και τον ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε θέσει επιτακτικά το ζήτημα της ίδρυσης νέου γυμνασίου, καταθέτοντας και στοιχεία που επέβαλαν αυτή τη λύση αφού στο 1ο Γυμνάσιο Κω καταγραφόταν μεγάλος αριθμός μαθητών που υπερβαίνει το όριο εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι: «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο που θα στεγάσει προσωρινά το σχολείο και σε δεύτερο χρόνο να βρεθεί οικόπεδο προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια