Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης της μάσκας το καλοκαίρι για τους εμβολιασμένους

 


Aνοικτό το ενδεχόμενο για κατάργηση της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, μέσα στο καλοκαίρι άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Με το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, αλλά και την πανδημία σε τροχιά αποκλιμάκωσης, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς και τις μάσκες ανέφερε ότι «έχουμε πει και για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις που όσο τα επιδημιολογικά στοιχεία πηγαίνουν καλύτερα, θα μπορούμε κι εμείς να τις εφαρμόσουμε. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι να μη φοράμε μάσκα» δήλωσε  τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις. 

«Πάλι κάποιες προϋποθέσεις θα υπάρχουν πάντα. Γιατί, ακόμα και χώρες που έχουν εφαρμόσει αυτό το μέτρο λένε ότι μέσα στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο ή σε χώρους νοσοκομείων θα διατηρηθεί. Κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά, θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία, ώστε και για τη μάσκα να μειωθεί η χρήση της». δήλωσε μιλώντας στο reader.gr

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση ή αν η αγορά θα αυτορυθμιστεί σχετικά με τις διευκολύνσεις αυτές απάντησε ότι «σε κάποια πράγματα ίσως χρειαστεί κάποια νομοθετική ρύθμιση, αλλά ακόμα είμαστε στη φάση της συζήτησης. Έχει διευκρινιστεί από τον κ. Γεραπετρίτη ότι αντισυνταγματικότητα για τις διευκολύνσεις δεν τίθεται»  και εξήγησε ότι «Περιμένουμε και το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και όλα αυτά τις επόμενες εβδομάδες θα τα εξετάσουμε, ώστε τις επόμενες εβδομάδες να υπάρχει ένα πλάνο διευκολύνσεων και επιστροφής στην κανονικότητα πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους εμβολιασμένους».

 Μένει τώρα να ανοίξει και η πλατφόρμα για να εμβολιάζονται και με τα άλλα δύο διαθέσιμα σκευάσματα οι 18αρηδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από την 1η Ιούλιου ΄όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Eργου, Aκης Σκέρτσος, το Σάββατο 12/6.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια