Επίλυση προβλημάτων σε ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ ζητά ο Νεκτάριος Σαντορινιός


Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Στα όρια τους έχουν φτάσει τόσο οι φοιτητές, όσο και οι καθηγητές των ΑΣΤΕ, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει πράξει τίποτα για τη στήριξη της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο το ίδιο το άνοιγμα των Σχολών, από τη νέα χρονιά. 

Σε αυτό το πλαίσιο,  μαζί με τον Μανόλη Θραψανιώτη Βουλευτής Λασιθίου, προχωρήσαμε σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Τουρισμού, ζητώντας να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για την στήριξη των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης, μεταφέροντας τα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Προσωπικού των Σχολών. 

Συγκεκριμένα, οι δυο βουλευτές επισημαίνουν τα προβλήματα που συνεχίζουν να μένουν ανεπίλυτα και τα οποία επί της ουσίας απαξιώνουν την Τουριστική Εκπαίδευση, όπως ότι οι ΑΣΤΕ παραμένουν αδιαβάθμητες, ότι οι φοιτητές στερούνται βασικών παροχών και δικαιωμάτων που καθιστούν την ολοκλήρωση των σπουδών τους εξαιρετικά δύσκολη ή ότι ακόμη δεν έχει δοθεί έγκριση για την επιλεξιμότητα των Σχολών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+. Επιπλέον, στην Αναφορά, περιγράφονται οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για πρόσληψη μόνιμου Εκπαιδευτικού, Διοικητικού και Βοηθητικού Προσωπικού, καθώς και τα ανοιχτά μισθολογικά και επαγγελματικά ζητήματα των καθηγητών που διδάσκουν στις ΑΣΤΕ. 

Ιδιαίτερα τονίζεται, ακόμη, η ανάγκη για την άμεση ένταξη της ΑΣΤΕ Ρόδου σε πρόγραμμα συντήρησης και ανακατασκευής των κτιριακών της εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μπορεί να στηρίξει τις νέες αφίξεις φοιτητών και το ίδιο το πρόγραμμα σπουδών.

Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση, αναφορικά με την Δημόσια Εκπαίδευση, ακολουθεί μόνο μια πολιτική, αυτής της συνεχούς απαξίωσης, της μείωσης πόρων και της κατάργησης δομών, στρώνοντας το δρόμο για να πλουτίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί των ιδιωτικών κολεγίων. Η έλλειψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης, υποσκάπτουν τη θέση της χώρας και υποβαθμίζουν έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας και των νησιών μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια