Με ΝΟΤΑΜ η Ελλάδα απαγορεύει τη διέλευση πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας


Η Ελλάδα απαγορεύει τη διέλευση πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας από τον εναέριο χώρο της, έπειτα από τα όσα συνέβησαν στην πτήση της Ryanair στην οποία επέβαινε ο Προτασέβιτς. 

Την απόφασή της αυτή ανακοίνωσε με ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

α) απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και

β) δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.

Η ΝΟΤΑΜ που ισχύει ήδη και έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Εξαιρέσεις

Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια