Ηλεκτροκίνητα οχήματα και φέτος στην Παλιά Πόλη της Ρόδου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου έχει αποφασίσει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου (Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων) και της «ΔΕΣ ΡΟΔΑ», με σκοπό την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου για τη μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

Η σύμβαση, υπογράφεται με σκοπό:

α) την εξυπηρέτηση κατοίκων, δραστηριοποιούντων, επισκεπτών, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων της Μεσαιωνικής πόλης,

β) την προστασία του Μνημείου και

γ) την αρτιότερη προβολή διεθνώς και παγκοσμίως της Ρόδου, μέσω της εκτέλεσης δωρεάν συγκοινωνιακού έργου με ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα εκτελούν προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν άλλα συγκοινωνιακά μέσα.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης, αποτελεί η συνεργασία του Δήμου Ρόδου (Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνιών «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου σε προκαθορισμένες διαδρομές, ώρες και ημέρες εντός της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2021.

Οι διαδρομές, που θα εκτελούνται καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών, από τις 08.00 το πρωί έως και τις 24.00, εντός της Μεσαιωνικής πόλης, θα υποστηρίζονται από mini bus που θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο από τις 08.00 το πρωί έως και τις 24.00, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών, με αφετηρία το λιμάνι της Ακαντιάς και στάσεις Πύλη Ακαντιάς, Θαλασσινή Πύλη, πλατεία Σύμης και επιστροφή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια