Ρόδος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολιοφθοράς στο ραντάρ του αεροδρομίου


Εξιχνιάστηκε υπόθεση πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και εμπρησμού σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνίας και του ραντάρ του αεροδρομίου στη Ρόδο, υπόθεση που είχε απασχολήσεις τις αρχές ασφαλείας της περιοχής τον περασμένο Μάρτιο. Δράστης εμφανίζεται ένας 33χρονος από χωριό της Δυτικής Ρόδου. Η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός ντόπιου ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία αεροσκαφών.

Ειδικότερα – όπως αναφέρεται – στο πλαίσιο διερεύνησης πρόκλησης φθορών – εμπρησμού – κλοπής σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνίας και του ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιριών τηλεφωνίας που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 3 έως 12 Μαρτίου 2021 στη Ρόδο, ύστερα από πολύμηνη, ενδελεχή και συνδυαστική συλλογή, αξιολόγηση, ανάλυση και αξιοποίηση προανακριτικών δεδομένων, προσδιορίστηκε το εύρος των φθορών και η αξία της ζημίας, η οποία υπερβαίνει 1.000.000 ευρώ, εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος διάπραξης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράση.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του κατηγορούμενου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια