Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο- Επιστρέφει η μουσική, «οδικός χάρτης» για δεξιώσεις και εστίαση

 


Αποφάσεις για τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να λάβει σήμερα η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, δεδομένου ότι η πορεία της επιδημίας εμφανίζει αισθητά σημεία αποκλιμάκωσης σε επίπεδο κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο να ηχήσει και πάλι η μουσική σε εστιατόρια και καφέ, ενώ σε σχέση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας εξετάζονται δύο σενάρια: α) παράταση μέχρι τις 1:30 ή β) πλήρης κατάργηση.

Η παρουσία του υφυπουργού πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια είναι δηλωτική των ανακοινώσεων που έρχονται στις 19:00 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο.

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων: Οδικός χάρτης για τους γάμους

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ένας «οδικός χάρτης» που θα προβλέπει τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις εν γένει δεξιώσεις, καθώς σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας «δεν είναι δυνατόν σε χαρμόσυνα μυστήρια να μην υπάρχει μουσική, ενώ ζητούμενο παραμένει με ποιους όρους για παράδειγμα θα χορεύουν οι καλεσμένοι, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση του ορίου των ατόμων στις δεξιώσεις αυτές από 100 σε 200, ενώ ανοικτό παραμένει εάν τα βελτιωμένα μέτρα θα ισχύσουν άμεσα ή από την 1η Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια