Στον πάγο οι διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό μέχρι μέσα καλοκαιριού


Στον πάγο μπαίνει η διεύρυνση της πράσινης λίστας χωρών της Βρετανίας μέχρι αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, εξαιτίας αυξημένου κινδύνου από τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock.

Την ίδια ώρα, περί τους 30.000 Βρετανούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από την Πορτογαλία εν όψει αυξημένων τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια - κατά εκατοντάδες λίρες -και μεγάλων καθυστερήσεων στα αεροδρόμια, που φτάνουν τις 4 ώρες, λόγω των τεστ προ αναχώρησης.

Οι Βρετανοί που επιχειρούν να επιστρέψουν από την Πορτογαλία πριν την έξοδό της από την πράσινη λίστα και την είσοδό της στην Πορτοκαλί (στις 4 το πρωί της Τρίτης), βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξαπλάσιες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων λόγω αυξημένης ζήτησης.

Η απόφαση για έξοδο της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα προκάλεσε μεγάλες ακυρώσεις ταξιδιών τον Ιούνιο.

Η πράσινη λίστα θα επανεξεταστεί στις 28 Ιουνίου, όμως η ταξιδιωτική βιομηχανία ερμηνεύει τις δηλώσεις Hancock ως ένδειξη ότι οι διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικά εμπόδια ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, όταν δηλαδή θα έχουν ξεκινήσει και οι σχολικές διακοπές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια