Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Δεν έχασα κλειδιά, αλλά το παιδί μου


«Όταν ο γιος μου εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν, αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή»

ετά την κατάθεση της μητέρας του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ήρθε η σειρά του πατέρα του Ανδρέα να καταθέσει για την υπόθεση που αφορά τον άδικο χαμό του στη Γαλακτοκομική Αχολή Ιωαννίνων αρχές του 2015 καθώς είχε πέσει θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατέθεσε πως προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί. «Μετά από μήνες μου, είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. […] Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια μίλησε για όσα είχαν συμβεί στο παιδί του, σημειώνοντας πως «τώρα πάνε να τα μπερδέψουν». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, έκανε έρευνα, μίλησε με τα παιδιά, αλλά αυτά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιος είδε ακριβώς τι, έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. […] Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια» ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης, εμφανώς φορτισμένος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή, απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του καθενός και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε γι’ αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με τρία παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014) πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα, ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά. «Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα, μετά από αρκετά χρόνια, περίπου τέσσερα. Η κ. Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα, αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρόνων και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση» τόνισε.

«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο, αυτά όμως δεν είναι αστεία» ανέφερε, και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο, όταν ήταν στον στρατό, του είχαν κάνει αστεία, αλλά μόνο μια φορά. «Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μη μιλά, αλλά όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του. Όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν, αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα, δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί, αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα» υπογράμμισε με την κατάθεσή του να συνεχίζεται την Παρασκευή.


πηγή:newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια