Ν. Σαντορινιός: Τουριστικά Λεωφορεία και Γραφεία κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός του πακέτου στήριξης


Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την διαφαινόμενη εξαίρεση των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από το εξαγγελθέν πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το ηλεκτρονικό σήμα HAS.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην σχετική Αναφορά του, η οποία και βασίζεται στις επιστολές της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι κλάδοι βρίσκονται για μια ακόμη φορά στο περιθώριο των μέτρων στήριξης με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες στη βιωσιμότητά τους και κίνδυνο κατάρρευσης, γεγονός που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει, ότι τυχόν εξαίρεση των κλάδων από το εξαγγελθέν πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού, θα αποτελέσει μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση. Ακόμη, όπως τονίζεται στην Αναφορά, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει ώστε τα τουριστικά λεωφορεία, ένας κλάδος που εργάστηκε με εξαιρετικά μειωμένη πληρότητα το 2020, να μην αποκλειστεί από τις σχετικές επιδοτήσεις, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με το ηλεκτρονικό σήμα HAS.

Τέλος, όπως σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αποδεικνύει το έλλειμμά της στην εφαρμογή ενός συνολικού πλαισίου στήριξης του κλάδου του Τουρισμού και ειδικά των αναγκών των νησιωτικών επιχειρήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων και επιχειρήσεων του κλάδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους και η ουσιαστική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια