Λύση στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών που φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κω ζητά ο Σύλλογος Γονέων


Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση τους εκφράζουν οι γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κω, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα το θέμα της επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος.

“Το ΕΕΕΕΚ φιλοξενείται στο Πλατάνι από το 2017 σε τέσσερις λυόμενες αίθουσες και στο γραφείο καθηγητών, το οποίο έχει χωριστεί στη μέση για να μετατραπεί σε δύο αίθουσες. Συνολικά φοιτούν 23 παιδιά από 13 μέχρι 20 χρονών και ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για εγγραφές και άλλων μαθητών η διεύθυνση του Σχολείου δεν μπορεί να τις κάνει αποδεκτές λόγω έλλειψης αιθουσών.

Οι τουαλέτες βρίσκονται στον αύλειο χώρο και η μετακίνηση των παιδιών γίνεται με δυσκολία, όταν δεν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες, ενώ απαραίτητη είναι η συνοδεία τους από εκπαιδευτικό.

Οι χώροι για να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους είναι ανύπαρκτοι, η ενασχόληση των παιδιών στη κηπουρική γίνεται με λίγα φυτά σε γλάστρες, καθώς δεν υπάρχει κήπος παρά το γεγονός ότι είναι το πιο στελεχωμένο ΕΕΕΕΚ από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχει χώρος για την εκπαίδευση των παιδιών στα βότανα του Ιπποκράτη στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα αλλά δεν διαθέτουν Λεωφορείο για να τα μεταφέρει.

Ο Σύλλογος Γονέων έχει ζητήσει από το 2017, όπως υποστηρίζει, κατάλληλο χώρο στέγασης χωρίς ανταπόκριση από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για εξεύρεση οικήματος εξετάζοντας την περίπτωση ενός ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ωστόσο, μετά από μια σειρά συναντήσεων με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και την έγκριση της πρότασης για το συγκεκριμένο κτίριο, από την οικονομική επιτροπή του δήμου οι διαδικασίες δεν προχωρούν, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων, ενώ παρά τις συνεχείς οχλήσεις των γονέων προς τη δημοτική αρχή για εξηγήσεις δεν έχει δοθεί, όπως οι ίδιοι λένε, σχετική απάντηση.

“Δεν θέλουμε χειροκροτήματα μόνο για τις επιτυχίες των παιδιών μας θέλουμε πράξεις ,δεν είναι δυνατόν να αποφεύγει ο δήμαρχος να μας συναντήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σήμερα είναι το δικό μου παιδί αύριο μπορεί να είναι το δικό τους, που αντιμετωπίζει πρόβλημα”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η κ Άννα Πατανέα, μέλος του Συλλόγου γονέων.

Η κ Πατανά απηύθυνε έκκληση να επισκεφθεί το Σχολείο “έστω ένας υπεύθυνος από το δήμο προκειμένου να δει πως λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί σε αυτό το σχολικό περιβάλλον και πως γίνεται το μάθημα”, τονίζοντας πως: “Επιτέλους ας καταλάβουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια