Ρόδος: Σεζόν του last-last minute “βλέπει” ο πρόεδρος των πρακτόρων


Οι κρατήσεις του last – last minute θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής σεζόν, καθώς τα πάντα ανατρέπονται από στιγμή σε στιγμή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης, αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα από τις 13 ως τις 31 Μαΐου σύμφωνα με τον ίδιο, ήρθαν στο νησί περίπου 30.000 επισκέπτες από Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ και Σουηδία, ενώ οι τοπικοί παράγοντες ελπίζουν ότι η Βρετανία θα κατατάξει τη Ρόδο στις «πράσινες» περιοχές για να ξεκινήσει με πιο μαζικό τρόπο η κίνηση από αυτή τη σημαντική για το νησί τουριστική αγορά.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Βρετανοί στη Ρόδο, παρά την υποχρέωση τους για 10ημερη καραντίνα όταν επιστρέψουν στη χώρα τους. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Αισιοδοξούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά το επιδημιολογικό προφίλ της περιοχής.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει κάθε νησί να αξιολογείται ξεχωριστά ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα του και όχι ανά Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης και χαρακτήρισε σημαντικό το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Η σεζόν ξεκίνησε, θα συνεχιστεί με πολλές εκπλήξεις, όμως θα το παλέψουμε», κατέληξε ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια