Τουρισμός: Αισιόδοξα μηνύματα - Στο 60% του 2019 οι κρατήσεις


Ανθεκτικό αποδεικνύεται το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, καθώς παρά την πανευρωπαϊκή έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα οι κρατήσεις έχουν ήδη φτάσει στο 60% του αντίστοιχου αριθμού του 2019. Πλέον το κρίσιμο διάστημα είναι το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, οπότε και θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα και κατά συνέπεια ο στόχος που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό.  

Ενώ, λοιπόν, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα ήρθε αρχικά σαν «σκωτσέζικο ντουζ» για την τουριστική αγορά της Ελλάδας - και όχι μόνο - φαίνεται πως η έως τώρα αποτελεσματική διαχείριση των υγειονομικών εξελίξεων σε συνδυασμό με την επιθυμία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών να ταξιδέψουν μετά από ένα χρόνο περιορισμών και εγκλεισμού να ταξιδέψουν, απαλύνουν το αποτύπωμα στη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο στόχος των κρατήσεων έχει ήδη επιτευχθεί καθώς οι κρατήσεις βρίσκονται πάνω από το 60% του αντίστοιχου αριθμού του 2019.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ και εάν αυτή η καλή πορεία διατηρηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό, εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα να θεραπευτεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ζημιά του 2020.

Παράπλευρο δεδομένο που ενισχύει τις εκτιμήσεις για την αύξηση του τουρισμού είναι και τα στοιχεία της Vodafone, σύμφωνα με τα οποία τον Ιούνιο ήταν αισθητή η αύξηση στη χρήση των mobile data.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τόνισε ότι για τον μήνα Ιούνιο τα πρώτα στοιχεία έδειξαν 260.000 αφίξεις τουριστών μόνο από τη Γερμανία. 

Αλλά και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πέρυσι από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου είχαν έρθει στη χώρα μας 660.000 επισκέπτες και φέτος, στην ίδια περίοδο, είναι 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την υφυπουργό γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί και να αυξηθεί αυτός ο ρυθμός.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θέλει να παγιώσει την ήδη υφιστάμενη εικόνα ότι η Ελλάδα παραμένει ένας υγειονομικά ασφαλής τουριστικός προορισμός, ώστε η ήδη καλή πορεία των αφίξεων να μην ανακοπεί ενόψει της κρίσιμης περιόδου του Αυγούστου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια