Μ.Κόνσολας: «Να αυξηθεί το όριο ενισχύσεων για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις»


Να αυξηθεί το όριο ενισχύσεων για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, δηλαδή για επιχειρήσεις που, για παράδειγμα, έχουν ένα ξενοδοχείο και ταυτόχρονα επιχείρηση εστίασης ή άλλου είδους επιχείρησης, ζητά με πρόταση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, είχε τεθεί ένα ανώτατο όριο ενίσχυσης έστω και  αν οι υπόλοιπες συνδεδεμένες επιχειρήσεις έχουν διαφορετικό ΑΦΜ.

Αυτό σημαίνει ότι ήταν ελάχιστα τα ποσά των ενισχύσεων που αντιστοιχούσαν στις άλλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 21.3.2020 το πλαίσιο για  τις κρατικές ενισχύσεις προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις  επιχειρήσεις για να κρατηθούν ζωντανές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και καθόρισε το όριο ενισχύσεων στα 3 εκ. ευρώ.

Προτείνει να μην  ισχύσει το ανώτατο όριο του 1,8 εκ. ευρώ για την περίπτωση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων και να τεθεί υψηλότερο όριο ή το Υπουργείο να διαμορφώσει ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι πολλές από τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, γεγονός που καταδεικνύει αυτή την αναγκαιότητα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και της πρότασης  που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στους Υπουργούς  Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια