ΠΟΕΕΤ:ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΦΕΤΟΣ


Η ανακοίνωση από την ΠΟΕΕΤ:


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΦΕΤΟΣ

Παρόλο που η φετινή σαιζόν πηγαίνει πολύ καλύτερα από την περσινή, τα προβλήματα είναι πολλά.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς στις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει είναι μεγάλη καθώς ο όγκος δουλειάς σε πολλές περιοχές θυμίζουν το 2019.

Η εργοδοτική παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τους εργαζόμενους και στον Τουρισμό και στην εστίαση που οι επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν φέτος.

Στην εστίαση εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις που είτε δεν θα ανοίξουν αφού δεν κατάφεραν να επιβιώσουν είτε θα υπολειτουργήσουν και δεν θα επαναπροσλάβουν το σύνολο του προσωπικού.

Στον Τουρισμού η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει επαναλειτουργήσει, τι θα γίνει όμως με τις επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν;

Μετά από τα ξενοδοχεία του ομίλου Μουζενίδη που έκλεισαν σε Ερέτρια Ευβοίας και Πιερία, τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στη Κω όπου σχεδόν 700 εργαζόμενοι είναι στον αέρα ήρθε το νέο "κακό μαντάτο" από την Λήμνο όπου η διοίκηση του ξενοδοχείου "PORTO MYRINA PALLAS" ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως δεν προχώρησε η αγοροπωλησία και το ξενοδοχείο δεν θα ανοίξει, αφήνοντας 60 οικογένειες στον δρόμο.

Ζητούμε ξεκάθαρα λοιπόν από τα αρμόδια Υπουργεία να επαναφέρουν την μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης για τους εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και για τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης επιδότηση στο ύψος του επιδόματος ανεργίας, που δεν θα εργαστούν φέτος.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια