Κως: Τέλη Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού


Το αργότερο τέλος Φεβρουάριου του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, από τον σεισμό του 2017, στο κεντρικό λιμάνι της Κω και θα παραδοθεί προς χρήση, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου του προϊστάμενου της Διευθύνουσας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών Παντελή Ξηροφώτου.

“Αυτή τη περίοδο στο Κεντρικό Λιμάνι είναι δεσμευμένο το ανατολικό τμήμα το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο προς αποκατάσταση” τόνισε ο κ Ξηροφώτος εκτιμώντας ότι η κατασκευή της ανωδομής, του δαπέδου δηλαδή, θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Αυγούστου.

Για τεχνικούς όμως λόγους ,(απαιτείται ωρίμανση σκυροδέματος) θα δοθεί προς χρήση μέσα Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει η επόμενη φάση του έργου, εκεί που σήμερα προσεγγίζουν τα επιβατηγά πλοία, όπου οι εργασίες θα διαρκέσουν λιγότερο χρόνο, καθώς οι επεμβάσεις είναι μικρότερης έκτασης.

Ο προϊστάμενος της διευθύνουσας υπηρεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε στην ιδιομορφία της μελέτης του έργου που αφορούσε στο εσωτερικό επίχωμα του λιμένα για το οποίο χρειάζονταν υλικό ελαφρύ, που δεν θα ασκεί μεγάλες πιέσεις και πολύ σταθερό, όπως η κίσσηρης, η οποία παράγεται στη Νίσυρο.

Όσον αφορά στο κτίριο επιβατών του λιμένα το οποίο και κατεδαφίστηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκεται στη φάση έκδοσης οικοδομικής αδείας.

‘’Η ανακαίνιση του κτιρίου’’’ υπογράμμισε ο κ Ξηροφώτος “μπορεί να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της παρούσας σύμβασης δηλαδή το Φεβρουάριο του 2021”.

Ο προϊστάμενος της διευθύνουσας αρχής της ειδικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη καλή συνεργασία που υπάρχει με τον δήμο και τους φορείς χωρίς να αποκλείει την υλοποίηση μιας αισθητικής παρέμβασης και στο Κεντρικό Λιμάνι όπως έγινε στο Μανδράκι, αν και δεν το προέβλεπε η μελέτη.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια