Πρώτα μαζεύουμε σκουπίδια από τους δρόμους, μετά το... εμβόλιο


Ένας μικρός χαμός επικρατεί από εχθές στο νησί της Ρόδου, μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη για... Lockdown τον Ιούλιο, σε περίπτωση μη εμβολιασμού και χτίσιμο ενός τοίχου ανοσίας από τους πολίτες.

Μία τακτική άκρως λανθασμένη από πλευράς Δημοτικής Αρχής, όπου αποφάσισε να «κουνήσει το δάχτυλο» επιδεικτικά προς τους κατοίκους της Ρόδου θέτοντας τους μη εναλλακτική εκτός του εμβολιασμού, που τονίζεται πως δεν είναι υποχρεωτικός μέχρι και σήμερα στην χώρα μας.

Ο κ.Καμπουράκης εκτός του ότι διάλεξε έναν πολύ λάθος πραγματικά τρόπο να συμβουλέψει τους Ροδίτες, ώστε να εμβολιαστούν, το έπραξε και σ' έναν άκρως λανθασμένο χρόνο. Σε μία περίοδο όπου το νησί μας πραγματικά «πνίγηκε» από τα σκουπίδια στους δρόμους, σε κεντρικούς και συνοικιακούς λόγω της μη έγκαιρης μεταβίβασης από την εταιρεία που αναλάμβανε την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών σε μία νέα, δημιουργώντας μία απέραντη εστία μολύνσεως που επεκτεινόταν από το Πρασονήσι μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Πρώτα, κοιτάμε τα λάθη που εμείς οι ίδιοι έχουμε διαπράξει, ζητάμε ένα «συγγνώμη» και εξηγούμε προς το κοινό τους λόγους που συνέβη αυτό, αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας και στην συνέχεια προχωράμε σε κριτική για τους μη εμβολιασμένους, σε μία χώρα όπου υπάρχει η επιλογή της μη χορήγησης του εμβολίου.

Γιατί νομίζω πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η περισυλλογή τόσου μεγάλου όγκου σκουπιδιών σ' όλο το νησί σε καιρικές συνθήκες αντίξοες και εν μέσω σεζόν, δημιουργούν ένα άκρως σοβαρό θέμα υγείας, όπως και ο COVID-19.

Ας μην ξεχωρίζουμε δύο καλάθια με το ίδιο βάρος, ας τα τοποθετήσουμε σ' ένα ενιαίο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια