Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων και μη

 


Γύρω στις 10 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τους επιχειρηματίες της εστίασης μέσω της οποίας θα ελέγχουν από τις 15 Ιουλίου τους πελάτες εάν θα είναι εμβολιασμένοι ή μη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση πώς θα μπαίνουν από τις 15 Ιουλίου οι πολίτες στα καταστήματα εστίασης και πώς θα γνωρίζει ο επιχειρηματίας ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί και κάποιος άλλος πελάτης δεν έχει εμβολιαστεί απάντησε τα εξής: "Οι πολίτες έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν έχουν εμβολιαστεί ή το πιστοποιητικό του αρνητικού PCR ή rapid test το οποίο είναι στο κινητό του τηλέφωνο ή μπορεί κανείς να το έχει και σε τρόπο έγχαρτο".

"Με τον τρόπο αυτό, έχει ο πολίτης το πιστοποιητικό το οποίο δείχνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί είτε ότι έχει κάνει αρνητικό τεστ. Μιλάμε για PCR test ή για rapid test όχι για self test. Γιατί αυτά τα οποία καταγράφονται επίσημα είναι τα rapid test και τα PCR test. Εν συνεχεία αυτός ο οποίος θα έχει τη σχετική διαδικασία ελέγχου θα έχει κατεβάσει μια εφαρμογή από το gov.gr η οποία εφαρμογή θα κάνει το εξής: θα ανάβει πράσινο όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί και θα σου λέει: ότι πράγματι έχεις ένα έγκυρο πιστοποιητικό. Στην πραγματικότητα δηλαδή θα κοιτάζει το πιστοποιητικό και θα μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αντίστοιχα ένα έγκυρο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ ", σημείωσε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή αυτή "θα είναι έτοιμη γύρω στις 10 Ιουλίου.

Για το voucher των 150 ευρώ για εμβολιασμένους ηλικίας 18 ετών έως 25 ετών

Εν συνεχεία μίλησε για το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε εμβολιασμένους ηλικίας 18 ετών έως 25 ετών. Όπως είπε " Το voucher αυτό δίνει τη δυνατότητα σε νέους τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες .Θα έχει τη δυνατότητα κάποιος ο οποίος εντάσσεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού να έχει το σχετικό voucher ".

" Kαι κάποιος θα μπορεί να εξαργυρώνει με ηλεκτρονικό τρόπο, θα είναι εντελώς ψηφιακή όλη η διαδικασία και για δραστηριότητες οι οποίες προβλέπονται και ήδη έχουν ανακοινωθεί. Και με τον τρόπο αυτό κιόλας χαιρόμαστε γιατί έχει σημαντική ανταπόκριση, ενισχύονται συνεχώς τα ποσοστά εμβολιασμού και στην ηλιακή ομάδα των νεότερων ανθρώπων. Χθες για παράδειγμα είχαμε 95 χιλιάδες περίπου εμβολιασμούς" , συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πώς θα πάρουν το voucher όσοι είναι 18 ετών και δεν έχουν κωδικούς taxisnet είπε ότι όσοι νέοι δεν έχουν κωδικούς TAXISNET μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό στο ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

Και συνέχιζε λέγοντας ότι κάποιος νέος που έχει εμβολιαστεί για να πάρει τα 150 ευρώ θα πρέπει να έχει κωδικούς taxisnet. Εξάλλου, όπως είπε, όσοι είναι άνω των 18 ετών υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι "θα δούμε και για αυτούς που δεν έχουν κωδικούς taxisnet" τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, "σίγουρα θα υπάρχει δυνατότητα να μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet και να το κάνουν γρήγορα και εύκολα"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια