Χαρδαλιάς: Τα κασταστήματα εστίασης θα έχουν ειδική σύμανση που θα αναγράφεται αν το προσωπικό έχει εμβολιαστεί ή όχι


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα καταστήματα εστίασης θα έχουν ειδική σήμανση που θα αναγράφεται αν το προσωπικό έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Νωρίτερα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο οι οικογένειες με παιδιά αλλά και παρέες που αποτελούνται τόσο από εμβολιασμένους όσο και απο ανεμβολίαστους θα μπορούν να βγαίνουν κανονικά μαζί σε μικτούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι θα χρειαστεί να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης και οι ανεμβολίαστοι το αποτέλεσμα του τεστ (rapid η PCR).

Οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους, δηλαδή σε θέατρα και σινεμά, επιχειρήσεις εστίασης, καφέ και γήπεδα όμως θα προσέρχονται με δήλωση self test, υπογεγραμμένη από τους γονείς τους.

Παράλληλα διευκρινίζεται πως οι αρχές είναι υπεύθυνες να επιληφθούν απέναντι σε πελάτες που ενδεχομένως θα αντιδρούν στα μέτρα αυτά ενώ οι δηλώσεις θα γίνονται μέσω ΕΡΓΑΝΗ.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και γάντια και να υποβάλλονται σε τεστ.

Ωστόσο, το κριτήριο που διαφοροποιεί τους πελάτες από τους εργαζόμενους είναι ο ουσιώδης χαρακτήρας της δραστηριότητας, ώστε να υποστηρίζεται δικαιοπολιτικά.

Για τους πελάτες πρόκειται για ψυχαγωγία, για τους εργαζόμενους συνιστά απολύτως ουσιώδη δραστηριότητα επιβίωσης.

Συνεπώς οι επιχειρηματίες σίγουρα έχουν το δικαίωμα να ρυθμίσουν εντός της επιχείρησης αυστηρούς κανόνες υγείας (πχ τακτικό τεστ, μάσκες ενισχυμένης προστασίας κοκ) και να διευθετήσουν τον τρόπο εργασίας των εργαζόμενων τους, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η αμιγής χρήση ως χώρου εμβολιασμένων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια