Εισαγγελική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» σχετικά με την εντολή του Νίκου Χαρδαλιά να εισέλθουν στη χώρα εμπύρετα μέλη της Φενέρμπαχτσέ


Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά εισήλθαν στη χώρα εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσέ στις 22 Οκτωβρίου 2020, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.

Εμείς να θυμίσουμε ότι στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτασαν στοιχεία και μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα οποία τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας μπάσκετ, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι. Αυτό συνέβη διότι το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».

Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαψεύδει την εφημερίδα, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη και ισχυριζόμενος ότι ούτε εκείνος ούτε οι συνεργάτες του είχαν γνώση του θέματος.

Εμείς απλώς σημειώνουμε ότι το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» κατέληγε ως εξής:

«η πειθαρχία έχει πολλές όψεις και οφείλει να ρίξει και εδώ φως η Δικαιοσύνη. Εκτός κι αν τα δύο χρόνια που γιορτάζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι διακηρυγμένες αρχές του επιτελικού κράτους συνοψίζονται στις διαταγές των “μεγάλων”, στα πακιστανικά τηλέφωνα και στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια