Υποχρεωτικό διπλό τεστ κάθε εβδομάδα σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί: Ποιους αφορά – Δεν θα είναι δωρεάν


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/7) πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και πλοία στις 6 περιοχές που έχει σημάνει συναγερμός για την επιδημιολογική εικόνα τους, θα πρέπει να κάνουν δύο υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό.

Αυτές οι έξι επιδημιολογικά «κόκκινες» περιοχές είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και για περαιτέρω μέτρα που μπορεί να σημαίνουν τοπικά lockdown.

Έτσι, λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στα πλοία των συγκεκριμένων περιοχών υποχρεούται να κάνουν την εβδομάδα δύο τεστ για τον κορονοϊό, ένα self test και ένα rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast τα συγκεκριμένα τεστ δεν θα είναι δωρεάν, αλλά θα πρέπει οι εργαζόμενοι να τα αγοράσουν από τα φαρμακεία και στη συνέχεια να το δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτό το μέτρο προκειμένου να ασκήσει πίεση στους ανεμβολίαστους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο ώστε να εμβολιαστούν, προκειμένου να προστατευτούν και οι ίδιοι και ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια