Καίγονται Μαρμαράς και Αττάλεια - Μετράει νεκρούς η Τουρκία


Η Μεσόγειος παλεύει με τις πυρκαγιές. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην περιοχή Μαναβγκάτ της Αττάλειας, εξαπλώθηκε σε οικισμούς και γεωργικές περιοχές με τη βοήθεια του ανέμου. Οι κάτοικοι λένε ότι οι φλόγες έφταναν τα επτά και τα οκτώ μέτρα ύψος.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 21 ώρες. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στην περιοχή Μαναβγκάτ της Αττάλειας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε τέσσερα διαφορετικά σημεία δασικής περιοχής για άγνωστο λόγο, αλλά επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του ανέμου.

18 χωριά και συνοικίες εκκενώθηκαν, ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Οι πυρκαγιές στα Άδανα,, Μερσίνα και Οσμάνιγε συνεχίζονται, ενώ μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι στη περιοχή Μούγλα της Μαρμαρίδας, η οποία εξαπλώθηκε μέσα σε 5 λεπτά.

Οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν αμέσως τα σπίτια τους. 2 ξενοδοχεία και 4 βίλες εκκενώθηκαν από την αστυνομία προληπτικά. Κάποιοι παραθεριστές που διέμεναν στα γύρω ξενοδοχεία πήραν τις βαλίτσες τους και έφυγαν οικειοθελώς.

Εν τω μεταξύ, 6 άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε τη δασική πυρκαγιά στη Μαρμαρίδα με 30 εναέριους ψεκαστήρες, 5 ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρέχει επίσης υποστήριξη για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στη Μούγλα.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναρωτιέται αν πρόκειται για σαμποτάζ ή εμπρησμός και κάλεσε το κράτος να επιληφθεί.

Πηγή: sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια