Στον ΧΥΤΑ Ρόδου καίγονται... ανακυκλώσιμα υλικά !


Η δημοτική παράταξη «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» καταγγέλλει πως τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτόνια, πλαστικά και θαμμένα στρώματα), θα σιγοκαίονται στον ΧΥΤΑ για εβδομάδες διερωτώμενη για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, για τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι ή ο «δημοτικός εργολάβος».

Όπως καταγγέλλει συγκεκριμένα η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου, παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου στο Τσαΐρι. Για την κατάσβεση επιστρατεύθηκαν και οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς και χωματουργικά μέσα.

Η πυρκαγιά, προσθέτει, κρατήθηκε «μυστικό» για να μη μαθευτεί ότι τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτόνια, πλαστικά και παλιά στρώματα) εδώ και ένα μήνα, «καταπλακώνονται» παράνομα στον ΧΥΤΑ και αργά ή γρήγορα θα γίνονταν «παρανάλωμα του πυρός». Να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες έχει σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου.

Επίσης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη του κ. Χατζηδιάκου οτι απορριμματοφόρα κυκλοφορούσαν παράνομα με Αυστριακές και δοκιμαστικές (ΔΟΚ) πινακίδες που αργότερα αφαιρέθηκαν.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια