Γ.Χατζημάρκος: «Εχθρός είναι ένας, ο κορωνοϊός, η οικονομία έρχεται μετά»


Τηλεδιάσκεψη είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθεί η πορεία του COVID-19, ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας αλλά και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από εχθές.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με αυτήν, τονίζοντας πως ο κορωνοϊός είναι ο εχθρός μας και θα πρέπει να κυρήξουμε πόλεμο εναντίον του και όχι... εμφύλιο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ο εχθρός είναι ένας, ο κορωνοϊός. Πόλεμο σε αυτόν πρέπει να κηρύξουμε και όχι εμφύλιο. Αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι ο δίπλα μας.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαμε την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά τα ποσοστά μεταξύ εμβολιασμένων και μη ανάμεσα στους συμπατριώτες μας που είτε μπήκαν σε ΜΕΘ είτε έχασαν την ζωή τους το τελευταίο τρίμηνο. Το 99%, λοιπόν, αυτών των συμπατριωτών μας, δεν είχαν εμβολιαστεί παρά το γεγονός οτι είχαν την ευκαιρία να το κάνουν. 

Έχουμε δουλειά μπροστά μας, να μιλήσουμε, να συνεννοηθούμε, να ξεπεράσουμε την αγωνία που ζούμε πρωτίστως για να σώσουμε ζωές. 

Όλα τα άλλα, σημαντικά όπως η οικονομία, έρχονται πολύ μετά από τις ζωές που μπορούμε να σώσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια