Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου


Τη διασφάλιση πόρων για την χρηματοδότηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου με το ηπειρωτικό δίκτυο, θέτει ως άμεση προτεραιότητα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί μέρος του έργου από τα Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών που θα ενεργοποιηθεί την επόμενη διετία.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί ανησυχία στους πολίτες και στους φορείς της Δωδεκανήσου σε ό, τι αφορά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από το γεγονός ότι δεν εντάχθηκε ως πρόταση στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, προβλέπει τη διασύνδεση της Κω με το Ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς μέσω του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στην Κόρινθο μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, μήκους 380 χλμ., αλλά και τη διασύνδεση της Κω με τη Ρόδο και της Ρόδου με την Κάρπαθο.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, πρόκειται για ένα ουσιαστικό και απαραίτητο έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και το περιβάλλον και θα μειώσει το κόστος παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα Δωδεκάνησα.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου από το Ταμείο Απανθρακοποίησης που θα ενεργοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία, με πόρους ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη προοπτική μπορεί να διασφαλίσει ένα καθεστώς συγχρηματοδότησης του έργου από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, να απελευθερώσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου, αλλά και να θέσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια