Να συμπεριληφθεί το εμβόλιο Covid στο πιστοποιητικό υγείας των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητεί η ΠΟΞ


Με επιστολή προς τους  Βασίλη Κικίλια υπουργό Υγείας και Βασίλη Κοντοζαμάνη αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που κοινοποιείται στον Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, αφού επισημαίνει τις ευθύνες της Πολιτείας για τον μη εμβολιασμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ζητεί τον άμεσο εμβολιασμό τους για τον Covid και την υποχρεωτική συμπερίληψη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, στο πιστοποιητικό υγείας που πρέπει να έχει κάθε ξενοδοχοϋπάλληλος.

Όπως τονίζουν οι κ.κ. Τάσιος και Τσακαλάκης, “…οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας, λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους, έρχονται σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους και τους πελάτες μας. Για αυτό το λόγο είναι υποχρεωμένοι, βάσει της εδώ και 40 χρόνια ισχύουσας νομοθεσίας, να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Πώς είναι δυνατόν ενώ ο νομοθέτης απαιτεί να διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, να προσέρχονται εν μέσω πανδημίας στην εργασία τους ανεμβολίαστοι, μόνο με ένα διαγνωστικό self test εβδομαδιαίως”;

Και συνεχίζουν: “Κατά τη γνώμη μας ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έπρεπε να είχαν ήδη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αυτό (κακώς) δεν έγινε.

Πλέον το αυτονόητο που πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα είναι να ενσωματωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο πιστοποιητικό υγείας που πρέπει οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να διαθέτουν”.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Οι επιχειρήσεις μας, με τεράστια προσπάθεια και οικονομικές θυσίες, τηρούν τα ιδιαίτερα αυστηρά και απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για αυτές και αποδεικνύονται οι πλέον ασφαλείς υγειονομικά χώροι.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συμπαραστάτες και τους περισσότερους εργαζομένους μας, η πλειοψηφία των οποίων αξιοποιεί το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που έχουμε κατά της πανδημίας, τον εμβολιασμό.

Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Κατανοούμε το άγχος που υπάρχει, μιας και τον τελευταίο χρόνο έχουμε ζήσει όλοι μας καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας, λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους, έρχονται σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους και τους πελάτες μας.

Για αυτό το λόγο είναι υποχρεωμένοι, βάσει της εδώ και 40 χρόνια ισχύουσας νομοθεσίας, να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας.

Πώς είναι δυνατόν ενώ ο νομοθέτης απαιτεί να διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, να προσέρχονται εν μέσω πανδημίας στην εργασία τους ανεμβολίαστοι, μόνο με ένα διαγνωστικό self test εβδομαδιαίως;

Κατά τη γνώμη μας ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έπρεπε να είχαν ήδη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αυτό (κακώς) δεν έγινε.

Πλέον το αυτονόητο που πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα είναι να ενσωματωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο πιστοποιητικό υγείας που πρέπει οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να διαθέτουν.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Τάσιος Μανώλης Τσακαλάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέα”.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια