Στο «κάδρο» της Κυβέρνησης Lockdown στην Ρόδο


Να επιστρέφει στα σχέδια της Κυβέρνησης η χρήση τοπικών Lockdown φαίνεται, με 87 Δήμους να είναι στο «κάδρο» της, ελέω αύξησης κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε συνάρτηση με την χαμηλή προσέλευση για εμβολιασμό από τους κατοίκους.

Σ' αυτούς τους Δήμους φέρεται να είναι και της Ρόδου, που έχει προβληματίσει ειδικότερα τους ειδικούς, καθώς πιστεύεται έντονα πως μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή.

Στα σενάρια που εξετάζει η Κυβέρνηση είναι η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από τις 01:00 μ.μ., πρωτού προβεί σε οποιοδήποτε Lockdown.

Θυμίζουμε πως έχουν ήδη υπάρξει νέα μέτρα αναφορικά με τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται στα κέντρα διασκέδασης αλλά και σε χώρους εστίασης, όσον αφορά την είσοδο ανεμβολίαστων με την υπόδειξη PCR Test ή Antigence.

Συγκεκριμένα:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια