Προχωράει ο Δήμος στην πρόσληψη 189 καθαριστριών/στων για τα σχολεία


Την πρόσληψη 189 καθαριστριών/στών για το σχολικό έτος 2021-2022 σε όλη την επικράτεια του Δήμου για τις σχολικές μονάδες Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης, προγραμματίζει ο Δήμος Ρόδου, εξαντλώντας το όριο των θέσεων που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις προβλεπόμενες από το Υπουργείο ώρες ημερήσιας απασχόλησης που αντιστοιχούν τις 189 θέσεις, από 3 ώρες/ημέρα σε 6,5 ώρες/ημέρα, αρκεί να καλύψει την υπέρβαση από ιδίους πόρους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας φέτος στα σχολεία μας θα έχουμε 160 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 29 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

Η σχετική προκήρυξη πρόκειται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Το σύνολο της δαπάνης για τις 189 θέσεων για όλο το σχολικό έτος φτάνει τα 2.330.000 ευρώ, εκ των οποίων ο Δήμος με ιδίους πόρους θα καλύψει τα μισά.

Επιπλέον ο Δήμος έχει από την αρχή του χρόνου διενεργήσει διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την καθημερινή απολύμανση των επιφανειών των χώρων των σχολικών μονάδων για λόγους προστασίας από τον Covid-19 και ενεργοποιεί τη σύμβαση από την ένραξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποστήριξη της σχολική κοινότητας σε υπηρεσίες καθημερινής καθαριότητας που είχε ποτέ το νησί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια