Κικίλιας: Αυστηροί έλεγχοι για εφαρμογή των μέτρων


Κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται πιλοτικά από την Κυριακή σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς, ξεκινώντας από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε όσοι εμβολιάζονται θα επιστρέφουν γρηγορότερα στην κανονικότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και οι πιο επιφυλακτικοί θα εμβολιαστούν.

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των υπουργείων, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους.

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα γιατρών έχει εμβολιαστεί, ενώ θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές.

Επεσήμανε, δε, ότι «κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν», κάνοντας λόγο για ισχνή μειοψηφία.

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι η πολιτεία μπορεί να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα, καθώς και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ.

Ως προς το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε ότι «το ΕΣΥ είναι έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, επαναλαμβάνοντας ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε επίσης ότι νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά.

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια