Ελεύθερους Σκοπευτές έβγαλε ο Στρατός για την επιτήρηση των δασών


Ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές έχει επιστρατεύσει εκτός των εποχούμενων περιπόλων ο Στρατός, με εντολή ΓΕΕΘΑ, για την επόπτευση των περιοχών «θερμού ενδιαφέροντος», δηλαδή, δάση, άλση, δυσπρόσιτες πυκνόφυτες εκτάσεις. Περιοχές που θεωρούνται ως πιθανές για την εκδήλωση νέων εστιών φωτιάς.

Η υποψία περί εμπρησμών, ειδικά μετά τις προσαγωγές και συλλήψεις των τελευταίων ημερών, έχει σημάνει συναγερμό με τον στρατό να συμμετέχει σε κοινά περίπολα με την αστυνομία.

Η εικόνα του ελεύθερου σκοπευτή, που αποδεσμεύεται μάλιστα στρατιωτικές πηγές, δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται κάθε είδους απειλή και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, από την πρώτη στιγμή έχουν διατεθεί για περιπολίες αυξημένες στρατιωτικές δυνάμεις, που έχουν ως εξής:

45 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στην περιοχή πυρκαγιάς Ν. Αττικής (Σύνολο 90 άτομα και 45 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα με προσωπικό των ΕΔ και της Ελληνικής Αστυνομίας για συνδρομή των πολιτικών Αρχών στην εκκένωση πληθυσμού ευρύτερης περιοχής Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ευβοίας (Σύνολο 18 άτομα και 14 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

6 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Μεσσηνίας (Σύνολο 12 άτομα και 6 οχήματα).

Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια