Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου


Την ώρα που είναι γεγονός ο πρώτος θάνατος ανθρώπου πλήρως εμβολιασμένου στη χώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, είναι μεγάλη η ανησυχία των ειδικών για τα νούμερα της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» τείνει να κυριαρχήσει. «Δεν θα αργήσουμε να δούμε και 5.000 κρούσματα ημερησίως», υπογράμμισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου για τον κορονοϊό και χωρίς υποκείμενα νοσήματα είναι γεγονός στη χώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο. Την ίδια ώρα παραμένει μεγάλη η ανησυχία των επιστημόνων για τα νούμερα της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» τείνει να κυριαρχήσει, ενώ οι ρυθμοί των εμβολιασμών δείχνουν να χωλαίνουν. 

 «Δεν θα αργήσουμε να δούμε και 5.000 κρούσματα ημερησίως», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όλα αυτά, ενώ είναι γεγονός, όπως αναφέρθηκε, ο πρώτος θάνατος συμπολίτης μας, πλήρως εμβολιασμένου, κάτι που αποτελεί, βέβαια, την εξαίρεση στον γενικό κανόνα, σχετικά με τη δυναμική των εμβολίων...

Μεγάλη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την εξέλιξη της πανδημίας τις ημέρες αυτές, καθώς λόγω της γιορτής του 15Αύγουστου, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να δούμε εκτόξευση των κρουσμάτων καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει. Οι ειδικοί φοβούνται τι θα γίνει με την επιστροφή των εκδρομέων, αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Καπράβελος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»: «Με την επιστροφή όλων αυτών που είναι σε τουριστικές περιοχές τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν 5.000 και 10.000 και να δείτε νούμερα διασωληνωμένων και θανάτων που δεν τα έχουμε δει μέχρι τώρα».

«Έφυγε» πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη

Το δυσάρεστο γεγονός για τον θάνατο πλήρους εμβολιασμένου συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και το γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος σε πρωινή εκπομπή του «Open TV».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε, μάλιστα, πως «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν» ενώ ξεκαθάρισε πως οι εμβολιασμοί παραμένουν το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε κατά του κορονοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό και νοσηλευόταν με βαρύτατη πνευμονία.

Ανέφερε δε πως πρόκειται για έναν οδοντίατρο, διπλά εμβολιασμένο, που έπαιρνε όλα τα μέτρα, όπως και όλη η οικογένειά του, αλλά η μετάλλαξη «Δέλτα» τον νίκησε.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως αυτή η περίπτωση πρόκειται για μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα όμως παράλληλα ζήτησε ακόμη και από τους πλήρως εμβολίασμένους να τηρούν απόλυτα τα μέτρα ατομικής προστασίας.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια